неделя, септември 02, 2007

Герои от филми като компютърна периферия?

По-рано ви показахме как Star Wars влияе на изкуството, но тук виждаме още един от ефектите на поредицата върху ежедневието ни - компютърни аксесоари. Симпатичния R2D2 е използван за дизайна на многофункционална Web-camera с която да разговаряте с приятели. Освен резолюция от 628 x 528 пиксела, тя е още и безжична (работи с 6 АА батерии) но и подвижна, управлявана с дистанционно във формата на светлинен меч (бел. ред. готино!) за да увеличи близостта със филма.
Ако това не ви стига, можете да управлявате андроида си и през Интернет. За да сте сигурни че живота му няма да се прекъсне нелепо след падане от бюрото например, в крака му има сензор който предотвратява движение към ръба на повърхността.

Но както всички знаем, всичко си има цена. А цената на мултифункционалната камерка с футуристичен и забавен дизайна не е малка - $350. Можете да я поръчате а продажбите започват от 21 Септември.

Производител via Gizmodo

Ако не се нуждаете от камерка, не обичате Междузвездни войни или пък цената ви плаши ( а трябва), то има и алтернативи за компютърен софтуер, посветен на телевизионни герои: USB hub със Хоумър от семейство Симпсън. За $50 (1/7 от стойността на R2D2) ще получите големия Симпсън към който ще можете да включите многобройната си останала периферия (била тя с филмови герои или без), а това ще се индексира то завъртане на жълтия ви идол и "веселото" типично за Хоумър "Woo-hoo!.

via Gizmodo