четвъртък, септември 06, 2007

Apple iPhone ... unhh iPod Touch

Вчера Apple анонсираха новата си линия от iPOD плеъри - най-популярния персонален музикален плеър (за тези които последните 10 години са живели под камък). Shuffle и Standard версиите си увеличават капацитетите и нямат почти нищо ново, а Nano-то заприличва на малък Standard, вече можещо да пуска и видео клипове.

Но най-интересното е новия iPod Touch - музикален плеър изглеждащ като iPhone (да, той си е на Apple), но по-къс и по-тънък (само 8мм). Дисплея е същия 3.5" сладур с 320х480 пиксела резолюция, както подсказва името е touch-sensitive а изглежда толкова добре че бих го облизал, както казват колегите от Гизмодо. Интерфейса е същия като iPhone а тъй като е запазена и WiFi поддръжката, разполагате със Safari, YouTube и всички "приложения" писани за iPhone. Музикалния и видео плеърите също не носят изненади и предлагат CoverFlow прегледа, а също няма новости и при разглеждането на снимки.

iPod Touch ще се предлага в 8GB и 16GB варианти на цени от $299 и $399. 8GB iPhone с 2-годишен договор към AT&T USA е $399.

Повече информация за iPod Touch (Apple)